Korte terugblik op Oneloan-congres

Oneloan-congres (2): Schuldenproblematiek in Nederland

Op 12 oktober was het zover. Het congres dat Oneloan organiseerde ter gelegenheid van de opening van ons kantoor aan de Jodenbreestraat 25, te Amsterdam. Het onderwerp was de Schuldenproblematiek in Nederland. Zie hier het korte video-verslag (Youtube)

Dagvoorzitter prof.dr. Alexander Rinnooy Kan opende het congres met de boodschap dat schuldenproblematiek nog altijd groeit, voor de mensen die geldstress hebben, dat hele heftige gevolgen heeft. Naast dat persoonlijke leed, nemen de maatschappelijke kosten, die zowel bij overheid en bedrijfsleven rusten, steeds verder toe, zo maakte de heer Rinnooy Kan duidelijk. Oneloan heeft een missie die urgenter lijkt dan ooit.

Prof.dr. Wilco van Dijk, Hoogleraar Economische psychologie en directeur van het Kenniscentrum Psychologie en Economisch gedrag, ging in op hoe schuldenstress werkt en welke effecten dat heeft op de mentale gezondheid en dat Oneloan ingrijpt op de cruciale elementen, waardoor de Oneloan-methode, vanuit de wetenschap bezien, een goede aanpak is. 

Het verhaal van budgetcoach Wilma Roosloot van Budget Effect ging in op de praktijk en welke positieve effecten haar samenwerking met Oneloan haar en haar cliënten brengt.   

Lex Houterman, directeur van Oneloan, sloot af met de reis die Oneloan de afgelopen jaren heeft afgelegd, van grof idee, tot het bedrijf dat wij nu zijn geworden, maar vooral ook de oproep dat wij nog veel meer mensen willen helpen en wat wij daarvoor nodig hebben.

Het team-Oneloan wil op deze plek de sprekers en de bezoekers bedanken voor hun inzet en energie! Hierdoor kunnen wij terugkijken op een geslaagde middag. 

Nieuwsgierig naar hoe het programma er uitzag, klik op: programma

Nieuwsgierig naar Oneloan en haar activiteiten, volg ons ook op LinkedIn

Heeft u vragen of wilt u een vrijblijvend gesprek met ons, neem contact op via: info@oneloan.nl