Loonbeslag en Oneloan

Verzoek tot Loonbeslag ontvangen? Bel eerst Oneloan!

Voorkom administratieve lasten bij loonbeslag én help uw medewerker beter!

Loonbeslag. Helaas komt het vaak voor; vaker dan u wellicht denkt. In Nederland wordt bij benadering 500.000 keer per jaar loonbeslag opgelegd. Dat aantal stijgt, ook bij middeninkomens. Sinds 2018 is het aantal loonbeslagen met 4,5 procent toegenomen. Gemiddeld kost een werknemer met schulden een bedrijf ongeveer 20.000 tot 25.000 euro, blijkt uit recent onderzoek van Deloitte.

Daar staat u dan als werkgever, met de brief met het loonbeslag in de hand; uw medewerker, waar u mogelijk al enige tijd zorgen over had, blijkt schulden te hebben. En één van die schuldeisers heeft het zelfs tot in de rechtbank doen escaleren. Uit onderzoek blijkt ook dat er in veel gevallen meerdere schulden zijn, die uw medewerker heeft open staan. En als u volgens de wet niet snel genoeg het loonbeslag honoreert, bent u als werkgever aansprakelijk voor de niet betaalde vordering tenzij deze in één keer afgelost wordt. Dus de eerste -haast instinctieve- gedachte is: we voeren het loonbeslag snel uit.

Het gevolg van zo’n besluit is dat u hierdoor ongevraagd extra kosten moet maken én u uw medewerker niet echt helpt. Bij loonbeslag neemt de stress immers toe bij uw medewerker, ook omdat er ook nog de andere schuldeisers zijn. Bovendien zal eventuele door de werkgever aangeboden coaching in een stresssituatie niet effectief zijn. De kans dat deze medewerker niet optimaal functioneert neemt eerder toe dan af, met alle risico’s van dien.

Door direct bij het verzoek tot loonbeslag met Oneloan te bellen, kunnen wij direct schakelen en met een advies komen voor een alternatieve en veel effectievere aanpak: De Oneloan-methode.

Die methode bestaat uit twee stappen. Eerste stap is de stress wegnemen, door alle schulden en achterstanden over te nemen, inclusief de vordering waar het loonbeslag op ligt. Doordat de stress bij uw medewerker significant gedaald is, gaat de medewerker daardoor én beter functioneren én is tevens ontvankelijk voor de coaching die wij hem aanbieden.

Het resultaat? De medewerker wordt financieel weerbaar! Bovendien voldoet u als werkgever aan de wettelijke vereisten zonder de extra lasten.

Wilt u meer weten; stuur een mail naar info@oneloan.nl en vraag de folder financiële arbodienst aan of vraag een vrijblijvend gesprek aan hoe deze samenwerking er in de praktijk uit kan zien. Contact