Geldstress en schaamte; wat kunt u als werkgever!?

Laat schaamte geen belemmering zijn! 

Een medewerker met een financiële uitdagende situatie is een risico voor de werkgever. Gemiddeld zijn die medewerkers vaker ziek en kost het u als werkgever extra geld. In 2017 becijferde het NIBUD dit op respectievelijk gemiddeld zeven ziektedagen meer en €13.000,= aan meerkosten. Bovendien presteert de medewerker minder en kan zelfs zo afgeleid zijn dat er gevaarlijke situaties op het werk ontstaan. Ook kan een financiële kwetsbaarheid leiden tot diefstal en/of zelfs tot een situatie waarin hij of zij chantabel is. Kortom: dit is een zeer ongewenste en risicovolle positie voor u als werkgever, maar uw medewerker heeft er zelf natuurlijk ook ontzettend veel last van.

Toch wordt het probleem niet snel besproken. Men schaamt zich namelijk en dus bespreek je het niet met je collega’s. Sterker, de ervaren schaamte is voor degene die het zelf ervaart naar alle waarschijnlijkheid veel groter dan het oordeel dat daadwerkelijk (door menigeen) geveld wordt over de financiële situatie. Anders gezegd, de schaamte is veel groter dan nodig. Maar toch is dat gevoel er en dat gevoel is hard; dus men zwijgt er liever over. Daardoor kan het wel tot vijf jaar duren voordat iemand op zoek gaat naar hulp.

Als werkgever gunt u uw medewerker veel sneller hulp en dus wilt u dit taboe doorbreken én uw medewerker in een dergelijke situatie écht helpen! Dan vindt u in Oneloan uw partner. Wij zijn de professionele partij die zonder oordeel en buiten uw organisatie een luisteren oor bieden én een oplossing kunnen bieden. Hierdoor wordt het én eerder bespreekbaar én heeft u weer snel een gezond functionerende medewerker.

Oneloan werkt niet met ingewikkelde en dure abonnementsvormen die voor al uw medewerkers gelden, maar wij maken graag eenmalig goede maatwerk afspraken met u als werkgever, waarbij de geboden hulp centraal staat. Oneloan kan ook samen met u een voorlichtingscampagne opzetten om het onderwerp meer bespreekbaar te maken. Neemt u gerust geheel vrijblijvend contact met ons op. Dimitri Arpad, Oneloan Zakelijk